EREĞLİ - ALAPLI - AKÇAKOCA





25.05.2013 Cumartesi : Bu hafta  uzun zamandır planladığımız Akçakoca etabını 1 gece kamplayarak yapalım dedik ve cumartesi saat 06:00'da buluşarak yola koyulduk. Alaplıda kahvaltı için ve çay için durduğumuz herzamanki kahvede bir mola verdik ve kahvaltımızı yaptıktan sonra yola devam ettik.


Hava şansımıza çok güzeldi güneş arkamızda kaldığı için fazla zorlanmadan yolumuza devam ettik. Deniz o kadar güzel görünüyorduki bir anca önce kamp yerinde varıp denize girmek için biraz daha hızlı gitmeye başladık =)






Sonunda kamp yerimize ulaştık Akçakocaya girmeden önce  bir kaç campingden bir tanesine  giriş yaptık sahibiyle anlaştık sonra çadırlarımızı kurduk.


Çadırları kurup eşyalarımızı indirdikten sonra alışveriş ve kırılan park ayağımı onarmak için Akçakoca merkezine doğru hareket ettik. Park ayağı için yedek parça bulamadık ama alışverişimizi  yapıp kamp alanına geri döndük .




Deniz gerçekten muhteşemdi deniz ve yorgunluğun etkisiyle karnımızda biraz açıktı tabiki =)  aldığımız konserverlerden birisini açıp karnımızı doyurduk ve kamp alanındaki Alman turistlerle tanıştık karavanlarına hayran kaldık tabikide.

















Güneşin batmasını sabırsılıkla bekledim çünkü ateş yakmak için sabırsızlanıyordum ateşle oynamayı gerçekten çok seviyorum. Yemek pişirip çayımızı demledikten sonra komşularımıza çay ikram ettik gerçekten sıcak kanlı insanlar keşke dillerini bilip sohbet etme şansımızı olsaydı. Saat 23:00 gibi yorgunluk ve yemeğinde etkisiyle uykularımız geldi çadırlarımıza girip uyumaya çalıştık çalıştık diyorum çünkü kamp yerimiz yola çok yakın olduğu için araç seslerinden zor uyuduk. Sabah saat 07:00 civarlarında uyandık ve denize girip serinlemeyi düşündük su gerçekten çok soğuktu =)


Kahvaltımızı yaptıktan sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladık yolumuzun üstünde uğriyacağımız çok güzel bir yer biliyordum oraya mutlaka uğramamız gerekiyordu .




Kamp yerimizden yaklaşık 10 km ileride Akkaya Piknik alanına giriş yaptık burası gerçekten harika bir yer çocukluğumda her yaz piknik için bütün kuzenlerim ve akrabalarımla buraya piknik yapmaya gelirdik piknik alanının tam ortasından küçük bir dere akıyor  suyuda gerçekten çok soğuktur =)  Piknik alanına giriş yaptıktan sonra buraya gelmek için hiçde iyi bir gün seçmediğimizi fark ettik sanırım bir etkinlik için gruplar halinde insanlar gelmiş hiçde ummadığım bir manzaraydı. Burada bir kahve molası vererek yolumuza devam ettik.



3 saat yol sonunda Ereğliye döndük ve yemek sponsorumuz olan Arzu hanımın yerinde nefis hamburgerlerimiz yedik. Bu hafta sonu yaptığımız etap gerçekten çok güzeldi toplamda 105 km yol aldık yeni insanlarla tanıştık gerçekten çok memnun kaldım =)






Not: Gördüğünüz bir karavana uzaktan selam vermeden yaklaşmayın değişik manzaralarla karşılaşabilirsiniz =)

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Kamp yaptığınız kamping Martı kamping sanırım. Her sene çekme karavanımla Ankara'dan buraya gelip (bir hafta sonu olsa bile)mutlaka kamp yaparım. Sahibi Zeki bey yerel şivesi ile çok sıcakkanlı bir insandır.

    YanıtlaSil